In optie

Verkocht

Klik op een bouwnummer voor meer informatie.


Download situatietekening
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Energiezuinig en comfortabel wonen

Nieuwbouwplan Nova Helvoirt is gelegen in Den Hoek, dé uitbreidingswijk van Helvoirt. Al in de jaren ‘80 werden plannen gemaakt om de kern van Helvoirt aan de noordzijde uit te breiden met een nieuw woongebied om te voorzien in de lokale woningbehoefte. In 2011 is een nieuw stedenbouwkundig plan opgesteld en inmiddels zijn de eerste woningen in de wijk gebouwd.

In Den Hoek worden in totaal circa 170 woningen gebouwd met bijbehorende wegen, parkeer-, voetgangers-, speel-, groen- en retentievoorzieningen. Hiermee wordt het een complete wijk, met veel ruimte voor de natuur en volop aandacht voor duurzaamheid.

De straatnamen in Den Hoek verwijzen naar licht en het universum. De projectnaam Nova Helvoirt sluit hier perfect op aan. Naast ‘nieuw’ betekent Nova namelijk ook ‘ster’.

Nova Helvoirt omvat 10 duurzame en energiezuinige woningen. De 7 eengezinswoningen in het plan zijn gelegen aan de straat Ochtendgloren, en kijken aan de voorzijde uit over een wadi. De 2 twee-onder-één-kapwoningen en de vrijstaande woning zijn gesitueerd aan de straat Maanlicht.

Alle woningen hebben een mooie diepe achtertuin, en de percelen van de hoekwoningen, de twee-onder-één-kapwoningen en de vrijstaande woningen zijn lekker breed, zodat er ook geparkeerd kan worden op eigen terrein. Daarnaast is er ruim voldoende parkeergelegenheid in de parkeerhoven aan het Maanlicht en het Ochtendgloren.

De woningen zijn vormgegeven in een karakteristieke, dorpse architectuur. Het kleurenpallet is warm, en accenten zoals de luifels en luiken zorgen voor een gevarieerd straatbeeld.