Welkom in Helvoirt, een typisch Brabants dorp in de gemeente Vught. Helvoirt is één van de kernen van de nieuwe gemeente Vught. Het dorp telt een kleine 4.900 inwoners. Hier geniet je van het goede leven, omgeven door de natuur en met alle voorzieningen binnen bereik!

Nieuwbouwplan Nova Helvoirt ligt in de uitbreidingswijk Den Hoek, gesitueerd aan de noordzijde van het dorp. Op de fiets bereik je in slechts drie minuten de dorpskern, waar je tal van voorzieningen treft. Aan en rondom het Vincent van Goghplein kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Op dit plein vind je ook elke donderdag de weekmarkt.

Helvoirt is een levendig dorp, dat haar inwoners veel te bieden heeft. Het hele jaar door wordt er van alles georganiseerd, van festivals en concerten tot sportevenementen. Zo wordt elke Hemelvaart het Helvoirts Weekend georganiseerd, een vier dagen durend evenement dat jaarlijks ruim 30.000 bezoekers trekt!

Op het gebied van zorg en onderwijs zijn de voorzieningen in Helvoirt prima op niveau. Basisschool Dr Landman ligt centraal in het dorp en ook zijn er een peuterspeelzaal en diverse kinderdagverblijven in Helvoirt. Voor voortgezet onderwijs kun je terecht in de omliggende steden, zoals Vught, Boxtel en Oisterwijk.

Met de ligging in de driehoek ‘s-Hertogenbosch - Eindhoven - Tilburg liggen de stadse voorzieningen om de hoek. Fijn een dagje shoppen of een gezellig avondje uit, je bent er zo. Ook dat maakt het heerlijk wonen in Helvoirt!

Helvoirt wordt daarbij omringd door natuurschoon. Ga bijvoorbeeld eens lekker wandelen en weidevogels spotten in natuurgebied Helvoirts Broek, of trek er op uit in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De natuur in Helvoirt had ook een bijzondere aantrekkingskracht op de Hollandse schilder Vincent van Gogh. In het dorp, waar zijn vader dominee was, zijn diverse sporen te vinden waarover Vincent van Gogh schilderde en schreef.

“Als men waarachtig van de natuur houdt, dan vindt men het overal mooi, maar toch verlang ik zo naar Holland en vooral naar Helvoirt.” Vincent van Gogh, 30 april 1874

Google Maps